Gondolom már mindenki jól ismeri a Thermomixes csupa csoki tortát. Ez a recept nagyon hasonló hozzá, ráadásul nem tartalmaz sem lisztet, sem cukrot! Sőt, ha nyírfacukor helyett mézzel édesítjük a paleolit táplálkozást követők is fogyaszthatják.
Pár héttel ezelőtt gluténmentes recepteket próbáltunk ki Kolleganőimmel, akkor készítettük el ezt a tortát. Kicsit változtattam az alaprecepten, így bátran állíthatom, hogy tökéletes lett!
Lekvárral, fagylalttal, különböző krémekkel tálalva isteni desszert, ráadásul büntetlenül fogyaszthatjuk! :)
Gluténmentes mandulás csokitorta
Hozzávalók:
250 g mandula
250 g étcsokoládé (cukormentes)
250 g nyírfacukor vagy eritrit
250 g szobahőmérsékletű vaj
6 tojás
1 cs. gluténmentes sütőpor vagy 20 g TM gluténmentes sütőpor
1 ek. kakaó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
1. A tojásokat válasszuk szét, fehérjét tegyük a keverőedénybe és a lepke segítségével 5p/3 fokozaton pici csipet sóval verjük fel, tegyük félre.
2. Mossuk el a keverőedényt, töröljük szárazra, majd a csokoládét tördeljük bele és aprítsuk 8mp/8 fokozaton, majd tegyük félre.
3. Tegyük a mandulát a keverőedénybe és daráljuk le 5mp/6 fokozaton, tegyük félre a csokihoz.
4. A cukrot, vajat, tojássárgáját, sütőport, kakaót rakjuk a keverőedénybe és keverjük össze 20mp/7 fokozaton.
5. Adjuk hozzá a csokoládét és a mandulát és további 30mp/6 fokozaton keverjük el.
6. További 30mp/4 fokozaton keverjük el benne a tojásfehérjét a fedél nyílásán át adagolva.
7. Sütőpapírral kibélelt 22-24 cm-es kerek tortaformábba öntsük a masszát, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órán át süssük.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.