Szerintem ez az a leves, amit gyerek, felnőtt egyaránt a kedvencek között fog emlegetni. Már-már talán desszertként is megállná a helyét. Én egyelőre nem tudok betelni vele.... :) Isteni finom, talán még mandulás túrógombócot el tudnék bele képzelni, majd legközelebb...
Marcipános eperkrémleves
Hozzávalók:
Marcipán:
100 g mandula - tisztított
45-50 g cukor/nyírfacukor/nádcukor
2-3 cl víz
Eperkrémleves
500 g eper
30-50 g cukor/nyírfacukor
200 g víz
150 ml tejszín (laktózérzékenyek készíthetik laktózmentes tejszínből vagy kókusztejből)
Elkészítés:
1. Először elkészítjük a marcipánt. A megtisztított mandulát, cukrot és 2-3 cl vizet a keverőedénybe tesszük majd 1:30/10 fokozaton aprítjuk. Marcipán masszává kell összeállnia. Tegyük félre.
2. A keverőedényt nem kell kimosni. Tegyük bele a megmosott epreket, aprítsuk 5mp/6 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a cukrot és a vizet, forraljuk össze 8p/100°C/1 fokozaton.
4. Adjuk hozzá a marcipánt (minimum 50 g-ot, ízlés szerint lehet az egészet; a maradékot hűtőben tároljuk), a tejszínt majd 1p/10 fokozaton krémesítsük.
Hűtve tálaljuk.
Próbáljátok ki túrógombóccal is! ;)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.