Villámgyors, mutatós, ráadásul szinte mindenféle sajttal elkészíthető. Akár Zila tortaformába, zellerszárba töltve (habzsákkal), de azt is el tudom képzelni, hogy a piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és rétegezve betöltjük. Garantált siker a vendégeknél.
Sós piskóta:
Hozzávalók:
80 g burgonyapehely
50 g étolaj
3 db tojás
100 g liszt
10 g sütőpor
15 g cukor
15 g víz
10 g só
1 kis kanál citromlé
ízlés szerint zöldfűszerek
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra!
1. A liszt és a sütőpor kivételével minden hozzávalót a keverőedénybe tesszük, majd a pillangóval 2p/3 fokozaton habosítjuk.
2. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és további 1:30p/4 fokozaton keverjük össze.
A kész masszát- ha van Zila tortaformánk befújjuk a leválasztó spray-vel, beleöntjük a tésztát, kis rázogatással a levegőbuborékokat eltávolítjuk, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt a tészta, kivesszük a formából és habzsák segítségével bármilyen krémmel betölthetjük.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.
Tortaforma hiányában tepsiben sütjük, tetszőlegesen töltjük vagy rétegezzük.
Sajtkrém:
Hozzávalók:
100 g ricotta
50 g füstölt sajt
50-100 g mascarpone/ bármilyen másik krémsajt
50 g ementáli sajt
50 g natúr gomolya sajt
50 g kéksajt
2 ek. tejföl (opcionális)
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1. A kemény sajtokat és a fokhagymát a keverőedénybe daraboljuk, majd 15mp/7 fokozaton "lereszeljük".
2. Adjuk hozzá a krémsajtot, a ricottát és a tejfölt és 40mp/5 fokozaton krémesítsük.
Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, majd habzsákba töltve töltsük be a piskótába.