Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Sajtkrém sós piskótában

2014. május 12. - Thermomix Blog

kocka1_1399907429.JPG_1630x920

Villámgyors, mutatós, ráadásul szinte mindenféle sajttal elkészíthető. Akár Zila tortaformába, zellerszárba töltve (habzsákkal), de azt is el tudom képzelni, hogy a piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és rétegezve betöltjük. Garantált siker a vendégeknél.

Sós piskóta:

Hozzávalók:

80 g burgonyapehely

50 g étolaj

3 db tojás

100 g liszt

10 g sütőpor

15 g cukor

15 g víz

10 g só

1 kis kanál citromlé

ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra!

1. A liszt és a sütőpor kivételével minden hozzávalót a keverőedénybe tesszük, majd a pillangóval 2p/3 fokozaton habosítjuk.

2. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és további 1:30p/4 fokozaton keverjük össze.

A kész masszát- ha van Zila tortaformánk befújjuk a leválasztó spray-vel, beleöntjük a tésztát, kis rázogatással a levegőbuborékokat eltávolítjuk, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt a tészta, kivesszük a formából és habzsák segítségével bármilyen krémmel betölthetjük.

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

Tortaforma hiányában tepsiben sütjük, tetszőlegesen töltjük vagy rétegezzük.

Sajtkrém:

Hozzávalók:

100 g ricotta

50 g füstölt sajt

50-100 g mascarpone/ bármilyen másik krémsajt

50 g ementáli sajt

50 g natúr gomolya sajt

50 g kéksajt

2 ek. tejföl (opcionális)

1 gerezd fokhagyma

bors

1. A kemény sajtokat és a fokhagymát a keverőedénybe daraboljuk, majd 15mp/7 fokozaton "lereszeljük".

2. Adjuk hozzá a krémsajtot, a ricottát és a tejfölt és 40mp/5 fokozaton krémesítsük.

Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, majd habzsákba töltve töltsük be a piskótába.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr626156627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr