Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Baconba tekert camambertes spárga hollandi mártással

2014. május 13. - Thermomix Blog

sp_rga1_1399989765.JPG_1176x1053

Azt hiszem kétségkívül kijelenthetem, spárga függő lettem! ;) Annyiféle spárgás receptet készítettem, hogy érdemes lesz nagy mennyiségben bespájzolnotok belőle. (Bár nem nagyon szoktam bevásárlóközpontokban vásárolni,- a piacozás híve vagyok- de az Auchanban, most 289 Ft/500 g a fehér- és a zöldspárga is, ráadásul nem is rossz minőségű) A zöldspárga szerintem sokkal finomabb, mint a fehér. Több vitamint is tartalmaz, ráadásul annyira nem is macerás az elkészítése.

Íme az első spárgás recept:

Baconba tekert camambertes spárga hollandi mártással

Hozzávalók:

500 g zöldspárga

pár szelet bacon

100 g camambert

500 g víz

bors

Elkészítés:

1. A spárgát zöldséghámozóval tisztítsuk meg (kb. a felétől kell csak vékonyan lehámozni), a zsengéket egyáltalán nem is kell. Tegyük a spárgákat a Varoma tál felső tálcájára, kicsit sózzuk, borsozzuk. Mérjük a vizet a keverőedénybe, helyezzük rá a Varoma tálat majd 12p/Varoma/1 fokozaton átpároljuk. (Ha a gőz már elérte a Varoma tálat, onnantól 3-4 perc alatt átpárolódik a spárga)

2. A camambert sajtot szeleteljük fel, majd 3 spárgát összefogva, ráhelyezve a sajtot tekerjük körbe a baconnel.

3. A spárgákat tűzálló tálba tesszük, 200°C-on, grill fokozatra előmelegített sütőben 3-5 percig rápirítjuk a bacont.

Hollandi mártás

Hozzávalók:

130 g vaj

50 g fehérbor

1 ek. citromlé

fél tk. só

1 csipet bors

4 tojássárgája

Elkészítés:

1. Helyezzük be a lepkét a keverőedénybe, adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd 5-6p/70°C/2 fokozaton melegítsük.

A hollandi mártás gőzén is elkészíthető a spárga, csak arra figyeljünk ilyenkor, hogy a  tojássárgáját párolás után adjuk hozzá, mikor visszahűlt 70°C-ra! Ellenkező esetben megfőzi a tojást.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr936160226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr