Nem tartozik a legszebben tálalható desszertekhez, de az íze, és az egyszerűsége kárpótol mindenért. Sütéssel együtt 20-25 perc alatt elkészül, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nálunk ez is nagy sláger, természetesen fagyival tálalva. Süthető szuflé formákban vagy hagyományos pite formában, de akár egy jénai tálban is.
Rebarbarás - epres morzsa
Morzsa hozzávalói:
100 g vaj (hideg, minél keményebb, annál jobb)
80 g cukor/nyírfacukor
150 g liszt
1 csipet só
Elkészítés:
1. Az összetevőket tegyük a keverőedénybe majd 10mp/6 fokozaton dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük félre.
Rebarbarás- epres "töltelék"
Hozzávalók:
300 g megtisztított reberbara
300 g eper
50-60 g cukor/nyírfacukor
Elkészítés:
1. A megtisztított rebarbarákat kb. 2-3 cm nagyságúra daraboljuk. Tegyük a keverőedénybe a cukorral együtt, majd pároljuk meg egy picit 5p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton.
A megpárolt rebarbarákat helyezzük egy kivajazott tálba, daraboljuk rá az epreket, majd a morzsát egyenletesen szórjuk rá.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc megsütjük. Akkor jó, ha a tészta teteje már szép aranybarna. Fagylalttal tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.