Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Rebarbarás - epres morzsa

2014. május 19. - Thermomix Blog

morzsa2_1400493827.JPG_1204x1180

Nem tartozik a legszebben tálalható desszertekhez, de az íze, és az egyszerűsége kárpótol mindenért. Sütéssel együtt 20-25 perc alatt elkészül, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nálunk ez is nagy sláger, természetesen fagyival tálalva. Süthető szuflé formákban vagy hagyományos pite formában, de akár egy jénai tálban is. 

Rebarbarás - epres morzsa

Morzsa hozzávalói:

100 g vaj (hideg, minél keményebb, annál jobb)

80 g cukor/nyírfacukor

150 g liszt

1 csipet só

Elkészítés:

1. Az összetevőket tegyük a keverőedénybe majd 10mp/6 fokozaton dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük félre.

Rebarbarás- epres "töltelék"

Hozzávalók:

300 g megtisztított reberbara

300 g eper

50-60 g cukor/nyírfacukor

Elkészítés:

1. A megtisztított rebarbarákat kb. 2-3 cm nagyságúra daraboljuk. Tegyük a keverőedénybe a cukorral együtt, majd pároljuk meg egy picit 5p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton.

A megpárolt rebarbarákat helyezzük egy kivajazott tálba, daraboljuk rá az epreket, majd a morzsát egyenletesen szórjuk rá.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc megsütjük. Akkor jó, ha a tészta teteje már szép aranybarna. Fagylalttal tálaljuk.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr46180711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr