Finom bolognai ebédre vagy vacsorára? Szerintem ez az az étel, amit gyerek, felnőtt egyaránt kedvel. Nagyon sokféleképpen készítik, szinte nincs két egyforma recept. Nekünk ez a változat nagyon nagy kedvenc. Raguját sokszor teszem pizzára is, úgy is isteni. Felejtsétek el a tasakos, üveges bolognai mártásokat, készítsétek el így, nem fogtok csalódni.
Spagetti Bolognese
Hozzávalók:
500 g marhahús (lehet fele sertés is- mivel mi azt nem igazán szeretjük, én mindig marhából készítem), kockázva
250 g vegyes zöldség (hagyma, fokhagyma, több legyen a sárgarépa, fehérrépa, zeller), darabolva
60 g olívaolaj
70 g vörösbor (ha sertéshús is van benne lehet fehér is)
500 g sűrített paradicsom, házi vagy dobozos
1-1/2 teáskanál só
bors, bazsalikom, oreganó ízlés szerint
csipet cukor
350 g spagetti
1200 g víz
Elkészítés:
Bolognai ragu:
1. A húst tegyük a keverőedénybe, daráljuk le 10-15mp/7 fokozaton. Tegyük félre egy tálba.
2. Tegyük a zöldségeket a keverőedénybe, aprítsuk 5mp/7 fokozaton.
3. Adjuk hozzá az olívaolajat és dinszteljük meg 5p/Varoma/2 fokozaton.
4. Adjuk hozzá a darált húst, főzzük 8p/Varoma/visszaforgató/fakanál fokozaton.
5. Mérjük bele a bort, főzzük tovább 5p/Varoma/visszaforgató/fakanál fokozaton.
6. A sűrített paradicsom következik és a fűszerek, majd 20p/100°C/visszaforgató/fakanál fokozaton főzzük. Tegyük félre egy edénybe a ragut.
Spagetti főzés:
7. A keverőedényt ne mossuk el, mérjünk bele 1200 g vizet, sózzuk. Forraljuk fel 10p/100°C/1 fokozaton.
8. Vegyük le a mérőpoharat a fedélről, helyére állítsuk be a spagettit és a csomagoláson feltüntetett ideig/100°C/visszaforgató/1 fokozaton főzzük ki a tésztát. A Varoma tál alsó tálja segítségével szűrjük le a spagettit.
Tálalásnál parmezánnal, illetve bármilyen reszelt sajttal tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.