Ez az a recept, ami soha nem készült még kétszer ugyanúgy, már ami a "zöld" részét illeti. Mindig olyan zöldségekből készítem, ami éppen itthon van. Nem kell túlbonyolítani, pont az egyszerűsége a nagyszerűsége. Vacsorára még bőven van időtök elkészíteni. :)
Ráksaláta
Hozzávalók:
500 g garnéla/királyrák
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 chili
só
bors
zöld koriander
petrezselyem
1 ek. méz
1 citrom
2-3 dl fehérbor
300 víz
Saláta hozzávalói:
fél jégsaláta
1/3 kígyóuborka
3-4 db cseresznyeparadicsom
fél lilahagyma
fél póréhagyma
2 db kisebb sárgarépa
fél mangó
fél grapefruit
olívaolaj
Elkészítés:
1. A jégsalátát, a hagymákat és a répát tegyük a keverőedénybe és aprítsuk 5mp/6 fokozaton.
2. Tegyük félre egy tálba, kockázzuk hozzá a többi hozzávalót, locsoljuk meg kis olívaolajjal, tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
3. Vékonyan karikázzuk fel a citromot, a rákokat ízesítsük a fűszerekkel.
4. A Varoma tál tetejét borítsuk be a citromszeletekkel, helyezzük rá a fűszeres rákokat, öntsük a keverőedénybe a bort és a vizet, majd a borgőzben pároljuk át 15p/Varoma/1 fokozaton.
Tálalásnál megszórhatjuk parmezánnal, korianderrel, petrezselyemmel.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.