Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Spárga buggyantott tojással

2014. június 05. - Thermomix Blog

fot_2_1401970363.JPG_930x1286

Még mindig spárga... Remélem még ti sem unjátok. :) A buggyantott tojásos verziót már nagyon sokan leírták előttem, de nem lehet elégszer megosztani a "nagyközönséggel". A buggyantott tojás ráadásul az én egyik kedvenc főzelék feltétem is, sokan nem tudják jól vagy egyáltalán sehogy elkészíteni. Van pár apró dolog, amit, ha betartunk tökéletes lesz. A lényeg, hogy friss jó minőségű tojást használjunk, szobahőmérsékletűre "melegítsük" és mindegyiket egyenként üssük egy kis tálba. Én ehhez mindig a szuflé formáimat használom. Kiváló, könnyű vacsora, nálam ma is biztos ez lesz. :)

Spárga buggyantott tojással

Hozzávalók:

fejenként 5-6 szál zöldspárga

citrombors

fejenként 1-2 tojás

1500 g víz

Elkészítés:

1. A vizet forraljuk fel 8p/100°C/1 fokozaton

2. A megtisztított spárgát sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük a Varoma tál felső tálcájára ás pároljuk meg 3-5p/Varoma/1 fokozaton. Majd a Varoma tálat a spárgával tegyük félre.

3. A keverőedénybe helyezzük a párolókosarat, a hőmérsékletet vegyük vissza 90°C-ra, ha már elérte egyenként öntsük bele a tojásokat 3:30p/90°C/2 fokozaton pároljuk. Szigorúan csak eddig! Erre az időre a spárgás Varoma tálat vissza lehet helyezni a készülékre, nehogy kihűljön. (kicsit zöldes színű lehet a tojás a spárga miatt, nem kell tőle megijedni) :) Majd együtt tálaljuk. 

A buggyantott tojást szerintem bármelyik főzelék feltéteként is elkészíthetitek.

Villámgyors és nagyon finom akár vacsorára, ráadásul még diétás is! ;)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr596281272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr