Még mindig spárga... Remélem még ti sem unjátok. :) A buggyantott tojásos verziót már nagyon sokan leírták előttem, de nem lehet elégszer megosztani a "nagyközönséggel". A buggyantott tojás ráadásul az én egyik kedvenc főzelék feltétem is, sokan nem tudják jól vagy egyáltalán sehogy elkészíteni. Van pár apró dolog, amit, ha betartunk tökéletes lesz. A lényeg, hogy friss jó minőségű tojást használjunk, szobahőmérsékletűre "melegítsük" és mindegyiket egyenként üssük egy kis tálba. Én ehhez mindig a szuflé formáimat használom. Kiváló, könnyű vacsora, nálam ma is biztos ez lesz. :)
Spárga buggyantott tojással
Hozzávalók:
fejenként 5-6 szál zöldspárga
só
citrombors
fejenként 1-2 tojás
1500 g víz
Elkészítés:
1. A vizet forraljuk fel 8p/100°C/1 fokozaton.
2. A megtisztított spárgát sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük a Varoma tál felső tálcájára ás pároljuk meg 3-5p/Varoma/1 fokozaton. Majd a Varoma tálat a spárgával tegyük félre.
3. A keverőedénybe helyezzük a párolókosarat, a hőmérsékletet vegyük vissza 90°C-ra, ha már elérte egyenként öntsük bele a tojásokat 3:30p/90°C/2 fokozaton pároljuk. Szigorúan csak eddig! Erre az időre a spárgás Varoma tálat vissza lehet helyezni a készülékre, nehogy kihűljön. (kicsit zöldes színű lehet a tojás a spárga miatt, nem kell tőle megijedni) :) Majd együtt tálaljuk.
A buggyantott tojást szerintem bármelyik főzelék feltéteként is elkészíthetitek.
Villámgyors és nagyon finom akár vacsorára, ráadásul még diétás is! ;)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.