Azt hiszem mondtam már, mióta használom a Thermomixet, azóta imádom igazán a krémleveseket. Ez tényleg a készüléknek tudható be, ugyanis semmilyen más géppel nem lesz ennyire krémes, selymes, levegős. Ezt az állítást már megannyi séf is megerősítette, így valóban olyan lesz a krémleves állaga, mint a top éttermekben. A sárgarépa krémleves a véletlen műve, nagyon kívántam valamilyen zöldséges krémlevest, de csak sárgarépa volt itthon. Azóta tökéletesítettem, nekem így az igazi, bátran próbáljátok ki. :)
Sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
500 g sárgarépa
500 g zöldség alaplé (vagy 500 g víz 2ek. TM ételízesítő)
2-3 cm gyömbér
1-2 cm kurkuma (vagy 2 késhegynyi őrölt)
1 nagy narancs leve
2-3 ek mascarpone
1 kicsi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml tejszín
só
bors
2 ek. olívaolaj
díszítésként reszelt sajt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a kurkumát tegyük a keverőedénybe, majd 5mp/5 fokozaton aprítsuk.
2. Adjuk hozzá az olívaolajat és pároljuk meg 3p/Varoma/1 fokozat.
3. Nagyobb darabokban tegyük bele a megtisztított sárgarépát és aprítsuk 8mp/8 fokozaton.
4. Öntsük fel alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük 13p/100°C/1 fokozaton.
5. Adjuk hozzá a mascarponét és a tejszínt és 1p/10 fokozaton pürésítsük.
Reszelt sajttal, pl. füstölttel tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.