Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Hamburger zsemle

2014. július 07. - Thermomix Blog

fot+- 1_1.JPG

 

Zing, Ring, Burger House és még sorolhatnám a jobbnál jobb hamburgeres helyeket,ezeket kivétel nélkül végig kell kóstolni. Azonban, ha nincs kedved kimozdulni otthonról, készítsd el magad kedvenc hamburgered. Ez a hamburger zsemle üti a tökéletesség szintjét (eredeti recept: Limara péksége oldalán). Megosztom veletek, mi hogy készítjük otthon, mindenképpen érdemes kipróbálni.

Hamburger zsemle:

Hozzávalók:

200 g tej

2 ek. cukor

1 tk. só

1 tojás

100 g natúr joghurt

500 g liszt

100 g rétesliszt

20 g élesztő

+1 tojás a kenéshez

szezámmag

Elkészítés:

1. A tejet, cukrot és az élesztőt tegyük a keverőedénybe majd 3p/37°C/2 fokozaton futassuk fel az élesztőt.

2. Mérjük bele a további hozzávalókat és 3p/zárt üst/dagasztó funcióval dagasszuk meg a tésztát.

3. Tegyük félre egy tálba kelni, tetejét vékonyan olajjal kenjük meg.

4. Ha megkelt, lisztezett felületre borítva 8-9 db egyforma részre osztjuk a tésztát, majd kigömbölyítjük. Tetejét kicsit - tényleg kicsit- meglapítjuk. Majd újból kelesztjük a duplájára.

5. Addig előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (alsó-felsó sütés, légkeverés nélkül). A második kelesztés után megkenjük a zsemléket a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 20 perc alatt készre sütjük. Végén megspricceljük vízzel a kész hamburger zsemléket.

Mielőtt fogyasztanánk teljesen ki kell hűteni. Én mindkét oldalát kicsit grillezem, jöhet a húspogácsa - kizárólag marhahúsból, abból is a jobb minőségű, vesefaggyúval, dinsztelt hagyma-ez egyébként el is hagyható- só bors, más fűszert nem szoktam használni. Grill lapon mindkét oldalát 2-3 percig sütöm, a legjobb ha faszenes grillen sütjük, majd kicsit ráolvasztom az ír vörös cheddar sajtot. Római saláta vagy jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, sült bacon, sült hagyma, házi ketchup, mustár és kész a Mi Hamburgerünk... :) Mellé természetesen az elmaradhatatlan sült krumpli.

 fot+- 3.JPG

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr166481667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr