Soha többet bolti túrókrém.... Legyen akár gyümölcsös, mazsolás, vaníliás. Zseniális desszertként, tízóraiként, akár uzsonnaként vagy a nap bármely szakában. :) Arról nem is beszélve, hogy villámgyorsan el is készül. Szinte mindig mascarponéval készítem, szerintem azzal a legfinomabb, de helyettesíthető joghurttal vagy tejföllel is.
Meggyes túrókrém
Hozzávalók:
500 g túró
150-200 g mascarpone/joghurt/tejföl
150 g meggy
70 g nyírfacukor/eritrit/kókuszvirágcukor
1 cs. vaníliás cukor
néhány csepp citromlé
pici citromhéj
Elkészítés:
1. Tegyük a cukrot a keverőedénybe és porítsuk 10mp/10 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a meggyet és pürésítsük 10mp/8 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a túrót, törjük össze 10mp/8 fokozaton.
4. Rakjuk be a pillangót a keverőedénybe, jöhet a többi hozzávaló, majd 30mp/4 fokozaton habosítsuk a krémet.
Poharakba téve tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint tehetünk bele egész gyümölcsöket is.
Próbáljátok ki!
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.