Egyszerű, nagyszerű, villámgyors, ráadásul még a legválogatósabb gyerekek is szeretik. Sőt, akár a gyerekekkel együtt is megfőzhetitek, mert tényleg gyerekjáték elkészíteni. Próbáljátok ki! :)
Paradicsomos húsgombóc spagettivel
Hozzávalók:
Húsgolyók:
40 g szikkadt kenyér vagy 1 db zsemle darabolva
80 g tej
6-12 db friss petrezselyem levél
1 gerezd fokhagyma
400 g darált marhahús
2 tojás
fél teáskanál só
1 csipet bors
Paradicsomszósz:
1 gerezd fokhagyma
50 g vöröshagyma
20 g olívaolaj
600 g sűrített paradicsom (passata)
1 teáskanál só
bors
bazsalikom
oregánó
Elkészítés:
1. A tejet öntsük egy tálkába és tegyük bele a zsemlét vagy kenyeret.
2. A petrezselymet és a fokhagymát tegyük a keverőedénybe és vágjuk össze 5mp/7 fokozaton. A spatula segítségével nyomkodjuk az edény aljára, ami feltapadt az oldalára.
3. Adjuk hozzá a húst, tojást, sót és a borsot. A beáztatott kenyeret jól nyomkodjuk ki és a adjuk ezt is hozzá. Keverjük össze 10mp/5 fokozaton. Tegyük félre egy tálba. Mossuk el a keverőedényt.
4. Kicsit olajos kézzel formázzunk belőle golyókat és helyezzük a Varoma tálba illetve a Varoma tálcára.
5. Tegyük a keverőedénybe a fokhagymát, vöröshagymát, az olívaolajat és vágjuk fel 5mp/5 fokozaton, majd pirítsuk 3p/Varoma/1 fokozaton.
6.. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. Zárjuk le az üst tetejét, tegyük helyére a Varoma tálat és főzzük 20p/Varoma/1 fokozaton.
Amíg a húsgolyó és a szósz elkészül, hagyományos módon főzzük ki a spagetti tésztát. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Természetesen bármilyen húsból elkészíthető a húsgolyó (sertés, csirke, pulyka). Spagetti helyett tálalhatjuk még főtt burgonyával illetve akár rizzsel is.
Jó étvágyat! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.