Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Nagymamám Töltött paprikája

2014. december 18. - Thermomix Blog

A blog indulásának első receptje a zöldborsókrémleves volt, ezzel az recepttel kezdődött a "gasztroszerelem". Természetesen ez azóta is tart, de egy új fejezethez érkezett a Thermomix Tm5 típussal. A receptek a Thermomix TM31-el illetve  TM5-el is elkészíthetőek.

A hagyományt nem szeretném megszakítani, ezért az elsőként kipróbált Thermomix Tm5 receptet hoztam ma nektek, ami nem más, mint a töltött paprika. Szerintem zseniális, pont olyan, mint a nagymama töltött paprikája. :)

Nagymamám Töltött paprikája

Hozzávalók:

8 db tölteni való paprika

50 g vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kb. 10 g só

500 g darált hús

200 g rizs

350 g csésze forró víz

frissen őrölt fekete bors

10 g fűszerpaprika

1 tojás

1500 g pároló víz

Mártás

3-4 tk (Thermomix) rántás

1000 g paradicsompüré (passata)

50 g zeller

50 g vöröshagyma

5 g fokhagyma

10 g só illetve ízlés szerint

50-80 g cukor

Elkészítés:

1. Helyezzük a keverőedénybe a hagymát, fokhagymát, borsot, sót, forró vizet, fűszerpaprikát, és daráljuk össze 30 mp/8-as fokozaton.

2. Adjuk hozzá a darált húst, rizst, tojást, és keverjük össze 10 mp/6-os fokozaton.

3. Ez után a töltsük meg a megmosott, lecsepegtetett, kicsumázott paprikákat, és tegyük a Varoma tálba.

4. A kimosott keverőedénybe öntsük  a vizet, rakjuk a helyére a Varoma tálat, pároljuk meg a paprikákat 50 p/Varoma/1-es fokozaton. Majd ellenőrizzük le, hogy a paprikák vége megpuhult-e.

Mártás:

1. Várhatóan 500 g pároló vizünk marad, ha nem, egészítsük ki. Adjuk hozzá a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, zellert, sót, cukrot, és pépesítsük 1 p/10-es fokozaton. Majd fozzük 10p/100°C/1-es fokozaton.

2. Adjuk hozzá a rántást, majd főzzük 2 p/100C°/1-es fokozaton.

A rántás ízlés szerint el is hagyható, ebben az esetben 2-300 g párolóvíz maradjon a keverőedényben. 

A darált húsos masszát nem kötelező mindet a paprikába tölteni, nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle és tegyük a paprikák mellé - ha esetleg valaki nem szereti úgy.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr656995533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr