Bonbon
Hozzávalók:
100 g kakaóvaj (ennek hiányában használhatunk kókuszzsírt vagy pálmazsírt is)
15 g kakaópor (jó minőségű!!!!)
15-30 g agavé szirup (helyettesíthető eritrittel, mézzel, rizssziruppal, stíviával, ha nagyon nem tudsz szabadulni a cukortól akkor cukorral)
Elkészítés:
1. Tegyük a kakaóvajat a keverőedénybe, olvasszuk fel 10p/70°C/2 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a kakaót és a szirupot és keverjük össze 30mp/2 fokozaton. Hűtsük vissza 37-40°C-ra .
Töltsük szilikon formákba. Én a nyers csokitorta krémjével töltöttem. A formába feléig öntöttem a csokit, rá a krém és megint csoki. Ízlés szerint dúsíthatjuk gyümölcsökkel, magokkal, reszelt narancshéjjal.
Tegyük hűtőszekrénybe vagy mélyhűtőbe kb. 1 órára.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.