Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Marcipános szaloncukor

2014. december 22. - Thermomix Blog

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

100 g mandula

50 g cukor (én kókuszvirág cukrot használtam)

2-3 ml víz

1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

1. Tegyük a mandulát és a cukrot a keverőedénybe és őröljük meg 1p/10 fokozaton. Adjuk hozzá a vizet és keverjük tovább 30mp/8 fokozaton. Formázzunk belőle hengert és tegyük a mélyhűtőbe 1 órára.

2. 1 óra elteltével vegyük mi a marcipánt, daraboljuk fel, formázzuk szaloncukor alakúra.

3. Olvasszuk fel a csokoládét 4p/50°C/2 fokozaton. Hűtsük vissza 37°C-ra. Mártsuk bele a marcipánt, rácson hagyjuk lecsöpögni a felesleget. Ha rádermedt (gyorsíthatjuk hűtőben illetve mélyhűtőben), csomagolhatjuk. 

A marcipánhoz lehet több cukrot is használni, ízlés szerint.

Ajándéknak is tökéletes.

Természetesen saját készítésű csokoládéval is bevonhatjuk. Ennek receptjét a bonbon-nál találjátok.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr487004759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr