Marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
100 g mandula
50 g cukor (én kókuszvirág cukrot használtam)
2-3 ml víz
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
1. Tegyük a mandulát és a cukrot a keverőedénybe és őröljük meg 1p/10 fokozaton. Adjuk hozzá a vizet és keverjük tovább 30mp/8 fokozaton. Formázzunk belőle hengert és tegyük a mélyhűtőbe 1 órára.
2. 1 óra elteltével vegyük mi a marcipánt, daraboljuk fel, formázzuk szaloncukor alakúra.
3. Olvasszuk fel a csokoládét 4p/50°C/2 fokozaton. Hűtsük vissza 37°C-ra. Mártsuk bele a marcipánt, rácson hagyjuk lecsöpögni a felesleget. Ha rádermedt (gyorsíthatjuk hűtőben illetve mélyhűtőben), csomagolhatjuk.
A marcipánhoz lehet több cukrot is használni, ízlés szerint.
Ajándéknak is tökéletes.
Természetesen saját készítésű csokoládéval is bevonhatjuk. Ennek receptjét a bonbon-nál találjátok.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.