Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Házi dióvaj

2015. január 14. - Thermomix Blog

Tudtátok, hogy tejmentesen, adalékanyagok nélkül is készíthetünk vajat?  Lehet dióból, kesudióból, mogyoróból, napraforgómagból, mandulából és gyakorlatilag bármilyen magból. Paleosok, tej- és laktózérzékenyek változatossá tudják tenni az étkezéseket, de mindenkinek ajánlom, mert tényleg szenzációs. 

Én most dióvajat készítettem, pirítósra rukkolával isteni. Süteményekhez is bátran használható. Nem tartalmaz adalékanyagot és a bolti ár töredékéért előállítható.

Dióvaj

Hozzávalók:

150 g dió

Elkészítés:

1. Tegyük a diót a keverőedénybe, aprítsuk 30mp/10 fokozaton. Ami feltapadt a keverőedény falára, a spatula segítségével nyomkodjuk az edény aljára. Krémesítsük 1:30p/ 4 fokozaton.

Légmentesen záródó dobozban tároljuk, hűtőben 1-2 hétig eláll. Lehet még tovább is, a lényeg, hogy ne avasodjon.

Ha a diót (illetve bármilyen magot) először megpirítjuk még intenzívebb ízt érhetünk el.

Próbáljátok ki!

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr537074121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr