Nagyon gyorsan elkészíthető, jól variálható recept. Akár ebédre, de akár vacsorára is tökéletes. Burgonyapüré, édesburgonya-püré, párolt vagy sült zöldség remekül passzol hozzá.
Pestos csirkemell
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
50g parmezán, darabolva
30g pecorino, darabolva
30g fenyőmag vagy napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
80g bazsalikomlevél vagy rukkola vagy medvehagyma vagy bébispenót
150 g extra szűz olívaolaj
Fél teáskanál só
6-8 szelet bacon
500 g víz
2-3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit klopfoljuk ki. Enyhén az egyik oldalát sózzuk.
2. Tegyük a parmezánt és a pecorinót az üstbe, reszeljük le 15mp/10 fokozaton. Tegyük egy tálba és rakjuk félre.
3. Tegyük a fenyőmagot, fokhagymát, bazsalikomot és olívaolajat az üstbe, aprítsuk 20mp/7 fokozaton.
4. Adjuk hozzá a sót, reszelt sajtot és a zsemlemorzsát majd keverjük össze 20mp/4 fokozaton.
5. A csirkemellek közepére halmozzuk a pestot, majd bacon szelettel tekerjük fel és helyezzük a Varoma tálcára/tálba.
6. Mérjünk a keverőedénybe 500 g vizet vagy alaplevet majd 25p/Varoma/1 fokozaton pároljuk át. Ezután tegyük előmelegített 220 fokos sütőbe grill fokozaton, hogy egy kicsit a bacon rápiruljon.
Tetszőlegesen tálalhatjuk akár rizzsel (ebben az esetben 800 g vizet mérjünk a keverőedénybe, tegyük bele a párolókosarat, mérjünk bele 220 g rizst), burgonya- vagy zöldség-pürével, de akár a képen látható joghurtos sült karfiollal is.
A zsemlemorzsa csak arra szolgál, hogy nehogy kifolyjon belőle a pesto, ha csak a pestot készíted el, a zsemlemorzsát nem kell beletenni.
A pesto bátran variálható, készülhet rukkolából, medvehagymából, spenótból de akár snidlingből is.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.