Hihetetlen egyszerű, gyors, nagyon finom és még mutatós is ez az étel. Egyetlenegy hibája van, nem lehet belőle eleget készíteni. Hollandi mártást feltétlenül csináljatok mellé... :)
Szűzérme fűszeres morzsában spárgával
Hozzávalók:
500 g sertésszűz
250 g spárga
2 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma/petrezselyem vagy ízlés szerint bármilyen zöld fűszernövény
2 ek. mustár
2 ek. olívaolaj
só
bors
3 dl alaplé vagy víz +TM ételízesítő
2 dl fehérbor
pár csepp citromlé
Elkészítés:
1. A szüzet hagyjuk egyben. Sózzuk, borsozzuk, majd a páccal jól dörzsöljük be (mustár, olívaolaj, só, bors) és hagyjuk állni 1-2 órát a hűtőben.
2. A spárgát zöldséghámozóval pucoljuk meg, sózzuk, borsozzuk és csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.
3. Tegyük a keverőedénybe a zsemléket, a fokhagymát és a fűszernövényt majd aprítsuk 10mp/9 fokozaton. Tegyük félre egy edénybe a morzsát, a keverőedényt öblítsük el.
4. Tegyük a keverőedénybe az alaplevet és a bort, a Varoma tál felső tálcájára a szüzet és pároljuk 30p/Varoma/1 fokozaton. Az utolsó 6 percben tegyük a Varoma tál alsó részébe a spárgákat.
5. Az átpárolódott húst még melegen forgassuk bele a morzsába- minden oldalára kerüljön- majd 220°C-ra előmelegített grill fokozatú sütőben pirítsuk rá minden oldalát. Kb. 2 perc oldalanként.
Szeletelve tálaljuk. Sült újburgonyával is nagyon finom.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.