Közkívánatra érkezik a hétvégi facebookos bejegyzés receptje, nem csak Thermomix használóknak. A recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni. A begyúrt gnocchi akár le is fagyasztható, fogyasztás előtt csak forró vízben ki kell főzni.
Pármai sonkás édesburgonya gnocchi
Hozzávalók:
kb. fél kg édesburgonya
15 dkg pármai sonka
50 g fenyőmag
1-2 szál újhagyma
friss zsálya
só
bors
1-2 dl tejszín
olívaolaj
1000 g víz
liszt
1 db tojás
Elkészítés:
1. A meghámozott, kockázott édesburgonyát enyhén sós vízben 25p/100°C/1 fokozaton pároljuk meg. Tegyük félre egy tálba, törjük össze és várjunk amíg teljesen kihűlt. Adjunk hozzá egy tojást, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet-mennyiséget nem mértem, de kb . fél kg lehetett- és keverjük egészen addig, amíg össze nem áll tésztáva. Lágyabb lesz, mint a rendes burgonyából készült gnocchi. Lisztezett felületen nyújtsunk belőle kb. 1 cm átmérőjű hengert és daraboljuk 2 cm-es darabokra, kicsit formázzuk, majd forró vízben főzzük ki. Ha feljött a víz tetejére onnantól számítva még 2-3 perc és kész.
2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és dinszteljük meg. Ezután dobjuk bele a fenyőmagot és picit pirítsunk rajta, majd adjuk hozzá a darabolt pármai sonkát, a fűszereket és ezt is pirítsuk át. Adjuk hozzá a gnocchit, 3-4 percig kevergessük, öntsünk hozzá 1 dl tejszínt, rottyantsunk rajta még egyet és kész is.
Elkészíteni sokkal egyszerűbb, mint leírni. Gyakorlatilag bármivel variálható.
Jó étvágyat!
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.