Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

A legújabb Michelin-csillag az "égen"

2014. április 07. - Thermomix Blog

Borkonyha

A két korábbi Michelin-csillagot szerzett (Onyx, Costes)  étterem után, március közepén szinte bombaként robbant a hír, a Borkonyha is Michelin-csillagot kapott! Innen is gratulálok! :)

A Borkonyhát- az eddigiektől eltérően- nem a csúcsgasztronómia jellemzi, sokkal inkább ötvözi a bisztrókonyhát, fine dininghoz hasonló találással. Magyarul, egy átlag ember számára is érthető étlappal és elérhető árfekvésű ételekkel várja vendégeiket! :) 

Délután Sárközi Ákossal, a Borkonyha chefjével beszélgettem a Thermomixről! Ezúton is köszönöm, hogy a kevés szabadidejének értékes perceit rám szánta, a nagy rohanás közepette!

Borkonyha.JPG

Beszélgetésünk során megtudtam, hogy már 2 éve használják a Thermomixet! Desszertekre, köretekre, pürésítésre, krémesítésre, dagasztásra. Készítenek benne főzött fagylaltot, piskótát, mártásokat, színes olajokat és színes jeget is! 

"Pár évvel ezelőtt külföldön találkoztam először a Thermomixszel, már akkor tudtam ilyenem egyszer nekem is lesz! Véleményem szerint, már egyetlen konyháról sem hiányozhat, én már meghalnék nélküle! :) Megkönnyíti a munkákat! Egyedül a hangját nem tudtam megszokni, talán azért, mert napi szinten 8-10 órát folyamatosan zakatol"- Sárközi Ákos chef /Borkonyha

Az étel tálalása legalább annyira fontos, mint az íze! Mindig is tetszettek a színes olajok egy tányéron, ma Ákos ennek a trükkjét, elkészítését is elárulta, amit most megosztok veletek!

Színes olaj:

Díszítéshez:

1. Süssük meg serpenyőben a fűszernövényt (1-2 perc) pl. petrezselymet, vagy olyat, amilyen színű olajat szeretnénk

2. Tegyük bele a keverőedénybe a fűszernövényt, öntsük rá az olajat, 2p/10 fokozaton aprítjuk és pürésítjük egyszerre.

3. Szűrő segítségével szűrjük le.

200g olajhoz fél- 1 csokor peterzselyemmel számoljunk!

Ha azt szeretnétek, hogy pl. zöld színű és ízű olajotok legyen azt pedig a következőképpen készítsétek

Színes aroma olaj:

1. Tegyük a fűszernövényt (zöld: petrezselyem, lila: lilaburgonya vagy lilahagyma, narancssárga: sárgarépa)

2-3 ek. olajjal a keverőedénybe, majd 5mp/7 fokozaton aprítsuk

2. Öntsük a keverőedénybe az olajat (100g fűszernövényhez, zöldséghez kb. fél liter olaj) és főzzük 60p/70°C/2 fokozaton. Végén szűrjük le!

Kipróbáltam! :) Zöld lett! :)  3dl olajat, 4 levél medvehagymát, 2 szál petrezselymet használtam hozzá!

olaj.JPG

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr675977004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr