Egyszerű, eszméletlen finom, ráadásul 10-12 perc alatt elkészül! Ez az a recept, ami "hagyományos" főzéssel is kb. ugyanennyi idő alatt kész van!
Mézes-chilis garnéla rizstésztával
Hozzávalók:
netto 250g garnéla
250g rizstészta
chili
méz
gyömbér
fokhagyma
friss petrezselyem
friss koriander
fél lime leve
szójaszósz
kesudió (opcionális)
só
bors
mogyoróolaj
Elkészítés:
Ha szükséges a rákot pucoljuk, tisztítsuk meg!
1. A fokhagymát, a gyömbért tegyük a keverőedénybe és aprítsuk 5mp/5 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a mogyoróolajat és pároljuk 1:30p/Varoma/1 fokozaton
3. Tegyük bele a megtisztított rákokat, fűszerezzük a fent leírt fűszerekkel és pároljuk 8p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton
Amíg készül a rákunk addig kifőzhetjük a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. A tésztát, leszűrés után tedd a rákos keverőedénybe és 30mp/visszaforgató/2 fokozaton keverd össze!
Ha elvetemült Thermomix rajongó vagy, akkor a keverőedényben is kifőzheted, miután elkészült a rák.
Tésztafőzés:
1. A rákot tegyük félre egy tálba, a keverőedényt ne mosd ki! Mérj bele 1500g vizet, sózd, majd forrald fel 5p/100°C/1 fokozaton
2. A felforrt vízbe tedd bele a tésztát és főzd a csomagoláson jelzett ideig/100°C/visszaforgató/1 fokozaton.
3. Szűrd le a tésztát a Varoma tál segítségével, tedd vissza a tésztát és a rákot a keverőedénybe majd 30mp/visszaforgató/2 fokozaton keverd össze.
Tálaláskor friss korianderrel és zöld olajjal díszítsd! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.