Ma is egy nagyon egyszerű, fantasztikusan finom receptet hoztam. Ki ne ismerné a Tiramisu elengedhetetlen alapanyagát a mascarponét?! Ma nem desszert lesz terítéken, hanem egy jó szaftos tészta, melynek elengedhetetlen "kelléke" a mascarpone. Tészta, sajtok, csirkemell, só, bors és szinte ennyi. Nálunk óriási kedvenc, remélem nálatok is az lesz! ;)
Mascarponés gorgonzolás tészta
Hozzávalók:
500 g csirkemell
250 g mascarpone
150 g gorgonzola
500 g tészta (szerintem a fusilli vagy a tagliatelle a legjobb)
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet a keverőedénybe tesszük, pici olaj és a fűszerek hozzáadásával 10p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton átpároljuk.
2. A mascarponét és a gorgonzolát a húshoz adjuk majd további 2p30mp/80°C/visszaforgató/1 fokozaton főzzük. Tegyük félre egy tálba.
3. A keverőedényt ne mossuk el, mérjünk bele 1300g vizet, sózzuk, forraljuk fel 5p/100°C/1 fokozaton, majd tegyük bele a tésztát és főzzük a csomagoláson jelzett ideig 8-12p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton. A tésztát a Varoma tál segítségével szűrjük le.
4. A sajtos csirkemelles masszát keverjük el a tésztával. Frissen őrölt borssal vagy bazsalikommal tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.