Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Mascarponés gorgonzolás tészta

2014. április 28. - Thermomix Blog

fot+- 1.JPG

Ma is egy nagyon egyszerű, fantasztikusan finom receptet hoztam. Ki ne ismerné a Tiramisu elengedhetetlen alapanyagát a mascarponét?! Ma nem desszert lesz terítéken, hanem egy jó szaftos tészta, melynek elengedhetetlen "kelléke" a mascarpone. Tészta, sajtok, csirkemell, só, bors és szinte ennyi. Nálunk óriási kedvenc, remélem nálatok is az lesz! ;)

Mascarponés gorgonzolás tészta

Hozzávalók:

500 g csirkemell

250 g mascarpone

150 g gorgonzola

500 g tészta (szerintem a fusilli vagy a tagliatelle a legjobb)

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet a keverőedénybe tesszük, pici olaj és a fűszerek hozzáadásával 10p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton átpároljuk.

2. A mascarponét és a gorgonzolát a húshoz adjuk majd további 2p30mp/80°C/visszaforgató/1 fokozaton főzzük. Tegyük félre egy tálba.

3. A keverőedényt ne mossuk el, mérjünk bele 1300g vizet, sózzuk, forraljuk fel 5p/100°C/1 fokozaton, majd tegyük bele a tésztát és főzzük a csomagoláson jelzett ideig 8-12p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton. A tésztát a Varoma tál segítségével szűrjük le.

4. A sajtos csirkemelles masszát keverjük el a tésztával. Frissen őrölt borssal vagy bazsalikommal tálaljuk.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr286095012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr