Írhatnám azt is címnek, hogy répás-túrós-joghurtos mártogató vagy kenyérre való, de így nem olyan hangzatos, nem igaz?! Anyukám mindig azokat az ételeket hívta gezemicének, amik az otthoni alapanyagok felhasználásával készültek, nem volt hozzá külön recept, kevert kavart, ezt -azt beletett- sokszor meghatározhatatlan volt mi is az. De egy közös ezekben az ételekben: mindig nagyon finomak.
Ez egy nagyon nagyon régi receptem, még a Thermomixes előtti időkből, mindig olyan "krémmel" készítem, ami épp a hűtőben van. Tejföl, joghurt, túró, tejszín, ezek mind-mind jók bele, persze azért nem egyszerre az összes. Nagyon finom friss kenyérre, bagettre kenve, akár reggelire, de egy roston sült hús mellé, köretnek is el tudom képzelni. Pikk-pakk elkészül, kicsit pihen a hűtőben és már tálalható is.
Répás gezemice
Hozzávalók
4-5 db közepes sárgarépa
150 g füstölt sajt
3-5 gerezd fokhagyma
150 -200 g joghurt
125 g túró
só
bors
snidling vagy petrezselyem
Elkészítés:
1. A megtisztított sárgarépát, a sajtot, és a fokhagymát tegyük a keverőedénybe, 10mp/6 fokozaton reszeljük le.
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd 40mp/visszaforgató/2 fokozaton keverjük össze.
Tegyük hűtőbe fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ilyen egy gezemice, gyors és finom! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.