Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Fűszeres joghurtos csirkemell, kurkumás rizzsel, mentás joghurttal

2014. május 28. - Thermomix Blog

fot_4_1401284585.JPG_1188x1197

Először jött a mentás joghurt ötlete, majd utána a többi.... Mondhatnám azt is, öntethez a főétel. :) Nagyon finom, elronthatatlan, a pácolási időt leszámítva, pillanatok alatt elkészül.

Fűszeres joghurtos csirkemell, kurkumás rizzsel, mentás joghurttal

Hozzávalók:

500 g csirkemell (filé)

Páchoz:

250 g natúr TM joghurt

30 g paradicsompüré

1 citrom leve

2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymagerezd

1 teáskanálnyi reszelt kurkuma (vagy őrölt)

1 teáskanálnyi őrölt római kömény

1 teáskanálnyi reszelt gyömbér

1 chili, aprítva

Kurkumás rizs

200 g basmati rizs

kis darab kurkuma

800 g víz

Mentás öntet:

175 g natúr TM joghurt

50 g kígyóuborka, reszelve

fél citrom leve

8-10 db mentalevél

2-3 csipet só

őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellett vágjuk 2 cm csíkokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban, tegyük bele a csirkemellet, jól forgassuk össze. Sózni közvetlenül csak sütés előtt kell a húst! Ezután 4-5 órára tegyük hűtőszekrénybe. Pácolás után, zsiradék nélküli serpenyőben a húsok mindkét oldalát süssük meg. A pác picit oda fog kapni a serpenyőhöz, de ez nem baj, annál finomabb lesz. Ha már szép barna akkor jó a hús.

2. Az öntethez tegyük az uborkát és a mentaleveleket a keverőedénybe 4mp/6 fokozaton aprítsuk. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd 10mp/visszaforgató/1 fokozaton keverjük össze. Tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.

3. A kurkumát tegyük a keverőedénybe 3mp/5 fokozaton aprítsuk, öntsük bele a vizet, sózzuk, helyezzük be a párolókosarat, mérjük bele a rizst 20p/100°C/1 fokozaton pároljuk. A basmati rizsnek ennyi bőven elég, ha rendes rizst pároltok +5 perc a párolási idő.

Jó étvágyat! :)

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1006223708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr