Nem, ez nem a gyerekkoromat idéző menzás, rántásos, betűtésztás édes paradicsomleves lesz, de, aki azt szereti, ezt a fűszeresebb változatot imádni fogja. Szerintem sokkal finomabb, tele sajttal, az abbahagyhatatlan kategória. Bourbon Kreatív Élmény Konyha főzősuli kurzusán is óriási sikert aratott. Hidegen-melegen ajánlom. :)
Paradicsomleves, mozzarella golyókkal
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g passzírozott paradicsom, püré (passata)
300 g alaplé
1 zellerszár
friss bazsalikom
friss oregánó
frissen őrölt feketebors
só
30 g parmezán
mozzarella golyó
olívaolaj
nagy csipet cukor
Elkészítés:
1. A hagymákat, a zellerszárral tegyük a keverőedénybe, aprítsuk 5mp/5 fokozaton.
2. Adjunk hozzá 2 ek. olívaolajat és dinszteljük meg 3p/Varoma/1 fokozaton.
3. Tegyük hozzá a passatát, a levesalapot, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal és adjuk hozzá a permezánt is és a cukrot, majd 8p/100°C/1 fokozaton főzzük.
4. Dobjunk bele 4-5 mozzarella golyót, 1p/10 fokozaton pürésítsük.
A kész leves mozzarella golyókkal és parmezánnal szórva, bagettel vagy, ahogy a képen látható házi pászkával tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.