Szerintem nem nyár a nyár hűsítő, jéghideg gyümölcslevesek nélkül. Minden gyümölcsből nagy kedvenc. Sajnos elfelejtettem lefotózni a végeredményt, (képért köszönet a foodgawker.com-nak) meg egyébként is, a díszítésre szánt barackokat a csenő-Manó ellopta, de ha elkészíted, pont úgy fog kinézni, mint a képen. :)
Sárgabarack krémleves
Hozzávalók:
500 g sárgabarack
50-70 g nádcukor
150 g tej
250 g natúr joghurt
15 g vaníliás cukor
pár csepp citromlé + pici citromhéj
Elkészítés:
1. A cukrot mérjük a keverőedénybe, majd fél kupaknyi vízzel 3p/Varoma/1 fokozaton "karamellizáljuk".
2. Adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, a vaníliás cukrot, a citromot és pároljuk át 4p/Varoma/visszaforgató/1 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a tejet és a natúr joghurtot és krémesítsük 1:30p/10 fokozaton.
4. Tegyük hűtőszekrénybe és hűtsük jól le. Jéghidegen tálaljuk.
Ha a karamellizált barackból teszünk félre, díszítésként vagy akár levesbetétként is felhasználhatjuk. Szerintem a vanília fagyi is nagyon illik hozzá, én legközelebb azzal tálalom. ;)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.