Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Főtt kukorica

2014. augusztus 05. - Thermomix Blog

fot_1_1407254225.JPG_473x614

Nem múlhat el nyár főtt kukorica nélkül. Igen, én ezt is Thermomix-ben készítem, pár alapszabályt azért így is érdemes betartani, hogy igazán ízletes legyen. A pár alapszabály pedig a beszerzésre vonatkozik, nagyon fontos milyen kukoricát veszünk. Ha jó az alapanyag akkor lehetetlen elrontani. Csak a frissen szedett kukorica ízletes, ezért olyan csöveket válasszunk, aminek a külső héja nem száraz, barnás. A zöld héjat lehúzva szép egyenletes szemeket kell látnunk. Érdemes egy-egy szemet benyomni, ha fehér tejes lé jön ki, akkor jó. Beszerzés után pedig lehetőség szerint azonnal főzzük meg. A főtt kukorica az az étel, amit jó sósan szeretek. :)

Főtt kukorica

Hozzávalók:

4-8 cső  kukorica 

1500 g víz

csipet só

2 nagy csipet cukor

Elkészítés:

1. A kukorica külső leveleit és "bajszát" szedjük le, majd a Varoma tálat béleljük ki vele, úgy, hogy ne tömítsük el teljesen a lyukakat. Tegyük bele a kukorica csöveket. Kényelmesen 3-3 cső kukorica fér mindkét tálcára, ha félbe törjük akkor akár 4-5 cső is tálcánként.

2. Mérjük a vizet a keverőedénybe, tegyük bele a sót és a cukrot, majd ebbe is tegyünk néhány levelet. 25-30p/Varoma/visszaforgató/1 fokozaton pároljuk át, félidőben forgassuk meg.

Fogyasztás előtt sózzuk, vagy ízlésünknek megfelelően, akár vajjal is fogyaszthatjuk.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr46575875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr