Íme a bizonyíték, hogy egy paleos és gluténmentes kenyér is lehet nagyon nagyon finom. :) A kenyér héja kívül ropogós, belül pihe-puha, még 3 nap után is. Nálunk most az egyik kedvenc (a másik kedvenc kenyér receptet pár napon belül megosztom Veletek).
Kenyér (paleo, gluténmentes)
Hozzávalók:
200 g mandula vagy kesudió vagy dió
50 g szezámmag
50 g nyírgyökérliszt
6 ek. kókuszolaj
40 g TM kókusztej
4 db tojás
1/2 tk. Himalaya só
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tk. bio almaecet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
1. Tegyük a kesudiót (vagy mandulát, diót) és a szezámmagot keverőedénybe, majd őröljük lisztté 30mp/8 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a további hozzávalót és keverjük össze 10mp/4 fokozaton.
3. Az így kapott masszát öntsük egy szilikonos kenyérformába, süssük kb. 20-25 percig.
Tetejét még sütés előtt megszórhatjuk magokkal. Én a kenyeret kesudióból készítettem, tetejére lenmagot, szezámmagot és napraforgómagot szórtam. Legközelebb a kenyér masszába keverek még egy pici szőlőmag őrleményt.
(Eredeti recept: Éhezésmentes Karcsúság Szafival oldalon)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.