Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Kenyér (paleo, gluténmentes)

2015. február 03. - Thermomix Blog

Íme a bizonyíték, hogy egy paleos és gluténmentes kenyér is lehet nagyon nagyon finom. :) A kenyér héja kívül ropogós, belül pihe-puha, még 3 nap után is. Nálunk most az egyik kedvenc (a másik kedvenc kenyér receptet pár napon belül megosztom Veletek). 

Kenyér (paleo, gluténmentes)

Hozzávalók:

200 g mandula vagy kesudió vagy dió 

50 g szezámmag

50 g nyírgyökérliszt

6 ek. kókuszolaj

40 g TM kókusztej

4 db tojás

1/2 tk. Himalaya só

1/2 tk. szódabikarbóna

1 tk. bio almaecet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

1. Tegyük a kesudiót (vagy mandulát, diót) és a szezámmagot keverőedénybe, majd őröljük lisztté 30mp/8 fokozaton.

2. Adjuk hozzá a további hozzávalót és keverjük össze 10mp/4 fokozaton.

3. Az így kapott masszát öntsük egy szilikonos kenyérformába, süssük kb. 20-25 percig.

Tetejét még sütés előtt megszórhatjuk magokkal. Én a kenyeret kesudióból készítettem, tetejére lenmagot, szezámmagot és napraforgómagot szórtam. Legközelebb a kenyér masszába keverek még egy pici szőlőmag őrleményt.

(Eredeti recept: Éhezésmentes Karcsúság Szafival oldalon)

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr557137431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr