Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Szűzérme zöldbors-mártással édesburgonya chipsszel

2015. május 12. - Thermomix Blog

Közkívánatra készült ez a recept, sokan kértétek, íme. :) Gyorsan elkészíthető, közkedvelt étel. Az édesburgonya chips pedig nagyon sokat dob rajta. Próbáljátok ki.

Szűzérme zöldbors-mártással édesburgonya chipsszel

Hozzávalók:

fél kg sertésszűz

3-4 db édesburgonya

30 g zöldbors

1 dl tejszín

1 dl fehérbor

3 dl alaplé (marhából vagy bárányból a legjobb)

10 g vaj

bors

mustár

500 g víz

olívaolaj

Elkészítés:

1. A sertésszüzet szeleteljük fel, majd pácoljuk olívaolaj, mustár, só, bors keverékével majd helyezzük a Varoma tálba és pároljuk át 20-25p/Varoma/1 fokozaton.

2. Az édesburgonyát zöldséggyalun vágjuk vékony karikákra. Olívaolaj, só, bors keverékével keverjük össze úgy, hogy minden burgonyaszeletre kerüljön, de ne tocsogjon az olajban. 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne égjen meg!

3. Amíg párolódik a hús, serpenyőben készítsük el a mártást. Lehetőleg öntöttvas serpenyőt használjunk. Kis fokozaton/lángon 1-2 percig pirítsuk meg a borsszemeket, kevergessük, hogy ne égjen meg. Ezután a serpenyő oldalán egy fakanál segítségével törjük durvára a borsszemeket. Adjuk hozzá a bort és magas fokozatra véve pároljuk el a párlatot. Kb- 2-3 perc. Adjuk hozzá az alaplevet és főzzük amíg a folyadék a negyedére csökken. (5perc). Adjuk hozzá a tejszínt és a mártást nagyobb fokozaton/hőfokon besűrítjük. Utolsó pillanatokban adjuk hozzá a vajat, fűszerezzük sóval, esetleg borssal. Akkor jó a mártás, ha már nem csöpög le a kanál hátáról.

4. Az átpárolódott szüzet kérgesítsük előmelegített serpenyőben. Mindkét oldalát 1-1 percig.

Jó étvágyat!

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr907454514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr