Ki merem jelenteni, hogy megvan az ősz legfinomabb tortája. Javában tombol még a sütőtök szezon, finom édes darabokat találhatunk a piaci árusoknál. Ha egy kicsit különleges, de nagyon könnyen elkészíthető desszerttel szeretnéd meglepni családod vagy barátaidat, akkor ne habozz elkészíteni.
Sütőtökös sajttorta karamellszósszal
Hozzávalók: (18-20 cm-es formához)
Az alaphoz:
200 g Győri édes kakós keksz vagy gyömbérkeksszel is isteni
1ek. kakaó
A krémhez:
175g mascarpone (laktózérzékenyeknek laktózmentes Philadelphia krémsajt)
165g tejföl/laktózmentes tejföl
1dl habtejszín/laktózmentes tejszín/cocomas
50g porcukor/porított eritrit
1cs vaníliás cukor
20g kukorica keményítő
2 egész tojás
200g sütőtökpüré
Karamellhez a tetején:
25g vaj
Elkészítés:
4. Ráöntöm a kekszes alapra. A sütő aljába egy tepsibe tegyünk vizet, mert gőzben kell sülnie.
A sütés: előmelegített, 180 fokos sütőben kezdtem. 15 perc múlva leveszem 150 fokra, lekapcsoltam a légkeverést is. Így sült még 35 percig.
Amíg sül elkészítjük a karamellszószt, amihez vegyünk elő egy serpenyőt.
Tegyük a cukrot a serpenyőbe, alacsony hőfokon kezdjük el olvasztani, nem szabad hozzányúlni, magától kell olvadnia. Ha felolvadt, adjuk hozzá a vajat, keverjük el, végül keverjünk hozzá kevés tejszínt is.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.